Híreink

ACD/Labs, Inc

2017. augusztus 29., Toronto, Kanada
Az ACD/Labs és a Pearson együttműködése a kémikus hallgatók tanulmányi teljesítményét növeli

A Pearson, a világ egyik vezető oktatási intézménye az ACD/Labs NMR-eszközeit fogja használni a felsőoktatásban, Mastering Chemistry kurzusai során. A 30 hét hosszúságú online kurzus a más tantárgyak keretében előadott tananyagok fogalmainak jobb megértését segíti elő online házi feladatok kiadásával és oktatóanyagok rendelkezésre bocsájtásával. A kurzus anyagának jelentős része a spektroszkópiával foglakozik, és itt az ACD/Labs szoftvereinek használatával, a kémiai szerkezet alapján kiszámított NMR-spektrum vizsgálatával végigvezeti a hallgatókat a spektumértelmezés folyamatán.

A teljes közlemény...

Az ACD/Labs további hírei 

Hypercube, Inc.

2011. november 29.
Megjelent a HyperChem for Windows 8.0.10.

Az HyperChem 8 ingyenes javítása a cég honlapjáról tölthető le.

Új modellezési lehetőség a konfigurációs kölcsönhatás meghatározása kétszeresen gerjesztett és kétszeresen gerjesztett–egyszeresen gerjesztett rendszerekre. E módszerek csak ab initio számításoknál használhatók. Mivel kivitelezésükkor a program csak a memóriát használja, nagy rendszerekre való alkalmazásuk nem praktikus. Korábban konfigurációs kölcsönhatás számítása csak egyszeresen gerjesztet állapotra volt lehetséges.

Új paraméterkészlet (Perez et al, Biophysical Journal, 92, 3817-29) áll rendelkezésre az Amber94, Amber96 és Amber99 molekulamechanikai force fieldekhez. Ezek új értékei akkor kerülnek alkalmazásra, ha a DNA-RNA kapcsolódás C5’ atomjánál a hagyományos CT atomtípust az új CI atomtípus váltja fel.

Kijavították a Windows 7 és Vista alatt tapasztalt hibát, amely a DNA-láncok építésénél jelentkezett.

A Hypercube további hírei 

Wavefunction, Inc.

A Wavefunction új terméke az iSpartan és az iSpartan Server

A Wavefunction bejelentette első iPadre tervezett molekulamodellező programjának megjelenését. Az iSpartan az iSpartan Serverrel összekapcsolva értékes molekulamodellező szoftver a kutatók és tanulók számára. Az iSpartan iPad, iPhone és iPhoneTouch eszközökön használható. Az iSpartan Server kiegészítő alkalmazás az iSpartan programhoz.

A Wavefunction további hírei 

horizontal rule

Kezdőlap ] [ Terméklista ] [ Hírek ] [ CheMicro Kft. ]

horizontal rule

CheMicro Kutató Fejlesztõ Kft.
H-1075 Budapest, Károly körút 1. 
Telefon: 411-0492, 411-0493    Fax: 411-0494 
E-mail: info@chemicro.hu

Adatkezelési tájékoztató

Utolsó módosítás: 2024. március 22.
© Minden jog fenntartva, CheMicro Kft., 2024.